„Най-малкото в момента имаме полза от нови избори. Българите са

...
„Най-малкото в момента имаме полза от нови избори. Българите са
Коментари Харесай

Румен Радев: Нови избори са крайна мярка

„ Най-малкото сега имаме изгода от нови избори. Българите са изморени от избори. Това е последна мярка, само че над всичко би трябвало да бъде българският интерес “.

Така президентът Румен Радев отговори на въпрос на публицисти дали е подготвен с нов длъжностен кабинет и на прага ли сме на нови избори.

На въпрос счита ли, че има излаз от енергийната рецесия президентът съобщи, че би трябвало да се търсят решения, които са в полза на България.

" За разлика от доста други страни нашата взаимозависимост от съветски газ и нефт е огромна. За страдание, през годините не успяхме да реализираме диверсификация. За разлика от други страни българите са енергийно най-бедните в Европейски Съюз. Борбата е да не допуснем фрапантно увеличение на цените на доставките. Борбата е по опция да се запазят същите ", съобщи Румен Радев.

По думите му рискът за страната ни е чудовищна инфлация, при която хиляди дребни и междинни предприятия няма да устоят.

Това значи тежка икономическа и обществена рецесия с всички последици, в това число и за тези, които ръководят сега.

Той бе помолен да разяснява и думите на външния министър на Северна Македония, че до юни има опция за развиване на връзките сред РСМ и България.

" Крайно несвоевременно и нездравословно е да се приказва за Българи и да се слагат някакви ултиматуми. Натискът беше още по-голям предходната година. Аз и служебното държавно управление удържахме на този напън два следващи съвета за разширение. И аз, и служебното държавно управление показахме основанията и обяснихме доста добре позициите на България и те се възприемат. Те просто би трябвало да се отстоят. Тук става въпрос за права на индивида, за копенхагенски критерии, за език на омразата. Това са неща, които са несъвместими с европейските правила и полезности ", съобщи още Румен Радев.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР