Най-малко трима китайски учени от Уханския институт по вирусология на

...
Най-малко трима китайски учени от Уханския институт по вирусология на
Коментари Харесай

Учени от Ухан са били тежко болни още през ноември 2019-а


Най-малко трима китайски учени от Уханския институт по вирусология на КНР са били тежко заболели и са лекувани в болница през ноември 2019 година, което може да приказва в интерес на теорията за изкуствения генезис на новия ковид, заяви БГНЕС. Агенцията цитира публикация на „ Уол Стрийт Джърнъл”, която се базира на източници от американското разузнаване.

Изданието отбелязва, че неговите публицисти са се срещнали с непубликуван отчет на разследващите служби на Съединени американски щати. Вестникът твърди, че информацията, съдържаща се в документа, може да " добави тежест към възходящите апели за по-широко следствие " на произхода на инфекцията. Бившият държавен секретар на Съединени американски щати в администрацията на президента Доналд Тръмп Майкъл Помпео настоя китайските управляващи да дадат пояснения за обстановката в Ухан през есента на 2019 година - „ преди първия публично открит случай “ на заразяване с нов ковид и дали по това време е имало заболели чиновници на института по вирусология в Ухан.

Според данните на вестника, „ през ноември 2019 година трима откриватели от Института по вирусология в Ухан са били толкоз тежко заболели, че са лекувани в болница “. В същото време „ Уол Стрийт Джърнъл” не твърди непосредствено, че учените са били заболели от COVID-19 [заболяване, породено от коронавируса], само че акцентира „ сходството на някои от признаците “ на това заболяване и сезонния грип.

„ Независимо от това информацията, че членове на еднакъв екип, работещ с коронавируси, са били признати по едно и също време в болничното заведение със същите признаци малко преди началото на пандемията, може да бъде извънредно значима “, акцентира изданието. Вестникът обръща внимание на обстоятелството, че данните за точния брой пациенти, работещи в института, които са се възстановили от ковид, както и времето на тяхното заболяване, се появиха тъкмо преди 74-ата Световна здравна асамблея, която се открива през днешния ден в Женева, чиито членове ще обсъдят битката с пандемията.

Вестникът цитира коментар от Министерството на външните работи на КНР, чийто представител сподели пред изданието, че " Съединени американски щати не престават да популяризират теорията за приключването на вируса от лабораторията ". В същото време китайското външно министерство зададе въпроса дали Съединените щати в действителност са загрижени за следенето на източника [на появяването на вируса] или се пробват да отклонят вниманието от този въпрос.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР