Най-малко трима души, включително заподозреният, са загинали, а други седем

...
Най-малко трима души, включително заподозреният, са загинали, а други седем
Коментари Харесай

Убити и ранени при стрелба в училище в САЩ, засякло оръжие “спасило” няколко живота

Най-малко трима души, в това число обвиненият, са починали, а други седем са ранени след пукотевица в гимназия в Сейнт Луис, Мисури, Съединени американски щати, съобщи Би Би Си.

Въоръженият мъж влиза в гимназията за образни и театрални изкуства малко след 09:00 локално време (13:00 GMT) в понеделник. Вратите на учебната постройка са били заключени и не е ясно по какъв начин обвиненият е влезнал.

Свидетели споделят, че няколко животаса били избавени, откакто оръжието на стрелеца е засяклопо време на офанзивата.

Държавните учебни заведения в Сейнт Луис оповестяват, че полицията " бързо е спряла " стрелеца.

Заподозреният, разпознат от полицията като 19-годишен някогашен студент, е взел участие в престрелка с полицията и по-късно е умрял от пострадванията си.

Не са ясни претекстовете му за нападението в учебното заведение с към 400 възпитаници.

Тийнейджърка е била оповестена за мъртва в учебно заведение, до момента в който една жена е умряла в болница, оповестиха от полицията пред локалните медии.

Седемте ранени - три девойки и четири момчета - са без заплаха за живота.

" Учениците бягаха от учебното заведение, когато служителите на реда дойдоха и споделиха, че нападателят е имал „ дълъг револвер “, съгласно полицейския комисар на града Майкъл Сак.

Той добави, че седем чиновници на защитата на място са работили бързо, с цел да уведомят останалите чиновници и да се свържат с полицията.

" Беше открито, че стрелецът носи стотици патрони, които бяха сортирани в съвсем дузина пълнители с огромен потенциал. Можеше да бъде доста по-страшно " сподели по-късно Сак.

„ Това е трогателен ден за всички нас “, добави той.Агентите на ФБР оказват помощ на следствието.

Ученик споделя на локалната новинарска станция KMOV, че нападателят се е доближил до негова другарка ия е попитал: „ Готова ли си да умреш? “

Рейвън Тери сподели: „ Просто бягахме бързои плачехмевсички, разтърсени от това. “

16-годишната Тания Голстън прибавя пред вестникSt Louis Post-Dispatch, че стрелецът е влезнал в класната й стая и се е опитал да я простреля.

„ Опитвах се да тичам и не можах. Ние с него срещнахме погледи, само че съумях да се измъкна, тъй като револверът му засече “, сподели тя. Чула е нападателят да споделя: „ Писна ми от това проклето учебно заведение “.

Полицията оповестява, че стрелецът е приключил учебно заведение предходната година и не е имал незаконно минало.

Една от жертвите беше разпозната от фамилията като здравния преподавател Жан Кузка.

61-годишната Кузка е преподавала в учебното заведение от 2008 година, съгласно онлайн биография, и е била баба на седем деца.

„ Майка ми обичаше децата “, споделя щерка й Абигейл Кузка пред Post-Dispatch, добавяйки, че е починала, защитавайки учениците си.

Твърди се, че ранените страдат от огнестрелни рани, пострадвания от шрапнели и сърдечен арест.

„ Децата ни не би трябвало да изпитват това “, изрази мнение кметът на Сейнт Луис Тишаура Джоунс на конференция след стрелбата.

Данни от изданието Education Week демонстрират, че до момента тази година е имало минимум 35 стрелби в учебни заведения, при които минимум един човек е бил погубен или ранен.

По-рано в понеделник младеж в Мичигансе призна за виновенпо 24 обвинявания, в това число тероризъм и ликвидиране първа степен, след вилнеене в гимназията му предишния ноември.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР