Най-малко шестима души загинаха от торнадо и мощни бури, опустошили

...
Най-малко шестима души загинаха от торнадо и мощни бури, опустошили
Коментари Харесай

Мощно торнадо отне живота на шестима в САЩ

Най-малко шестима души починаха от торнадо и мощни стихии, опустошили южния американски щат Алабама, оповестиха избавителни служби. Бурите продължиха на изток, с цел да ударят прилежащия щат Джорджия, където Националната метеорологична работа поддържаше предизвестия за торнадо от ранна вечер.

Губернаторката на Алабама Кей Айви написа в Twitter, че е „ тъжна да научи, че шестима поданици на Алабама са починали от бурите “.

Жертвите са в окръг Отуга, сподели зам-директорът на незабавните служби Гари Уивър пред Агенция Франс Прес. Торнадо засегна и окръг Далас, събаряйки покриви на здания и причинявайки „ обилни вреди “, съгласно кмета на Селма Джеймс Пъркинс. Той прикани жителите да стоят надалеч от пътищата и да се пазят от свалени електропроводи. „ Градските екипи ще бъдат изпратени допустимо най-скоро, с цел да почистят “, добави градоначалникът във Фейсбук.

Торнадото, метеорологичен феномен, който е колкото впечатляващ, толкоз и сложен за прогнозиране, е относително постоянно срещано събитие в Съединени американски щати, изключително в централните и южните елементи на страната. В края на ноември беше обявено за 36 торнада в щатите Алабама и Мисисипи, от които починаха двама души. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР