Най-малко шест души загинаха, а 16 бяха ранени днес при

...
Най-малко шест души загинаха, а 16 бяха ранени днес при
Коментари Харесай

Украйна съобщава за 6 загинали и 16 ранени при руски удар срещу Харков

Най-малко шест души починаха, а 16 бяха ранени през днешния ден при съветска бомбардировка против Харков. Това оповестиха управляващите във втория по величина украински град, съобщи Франс прес.

Президентът Володимир Зеленски осъди офанзивата. "Подъл и безсрамен удар по цивилни, който няма никакво опрощение и демонстрира безсилието на агресора ", написа той в "Телеграм ". "Няма да извиним, ще отмъстим ", добави украинският водач.

Първоначално кметът на Харков Игор Терехов заяви за трима починали и 10 ранени. "Има огромен пожар в жилищната постройка, която е била ударена ", сподели той.

След това обаче регионалният шеф Олег Синегубов сподели, че жертвите са повече. "За страдание, броят на починалите и ранените при бомбардировката... набъбна: шестима са починали и 16 са ранени ", съобщи Синегубов в "Телеграм ".

Намиращ се на към 40 км от съветската граница в североизточната част на Украйна, Харков постоянно е цел на удари на съветската войска от началото на нахлуването в края на февруари. Войските на Москва обаче по този начин и не съумяха да завладяват града.

Стотици цивилни са били убити в Харковска област за това време, демонстрират публични данни на украинските управляващи, добавя Българска телеграфна агенция./Novini.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР