Най-малко петима протестиращи са били арестувани в Хага, след като

...
Най-малко петима протестиращи са били арестувани в Хага, след като
Коментари Харесай

Арестувани след насилствени протести срещу локдауна в Нидерландия

Най-малко петима протестиращи са били задържани в Хага, откакто проява против ограничаващите ограничения за ковид в Нидерландия се трансформира в принуждение късно през вчерашния ден, осведоми ДПА.

Демонстрантите са упрекнати в мятането на камъни и факли по служители на реда и в занемаряване на полицейските указания по време на събитието, което в последна сметка беше разпръснато от полицията с водни оръдия.
 В Нидерландия предложиха непълен локдаун
В Нидерландия предложиха непълен локдаун

Той би бил първи в страна от Западна Европа от лятото насам

Протестите започнаха малко откакто министър председателят Марк Рюте разгласи серия от нови ограничавания, които би трябвало да са годни в продължение на три седмици , предопределени да оказват помощ за закъснение на разпространяването на ковид, който е във напредък в Холандия.

Властите акцентират, че рестриктивните мерки за публични събирания и придвижване на открити пространства са нужни поради високите темпове на заразяване и тъй като здравната система става претрупана.

От през днешния ден заведенията за хранене и супермаркетите би трябвало да бъдат затворени до 20 часа . Останалите магазини могат да работят единствено до 18 часа. На хората е казано да съблюдават 1,5 метра разстояние между тях, с цел да сведат до най-малко разпространяването на заболяването, а спортните събития би трябвало да се организират без фенове, в това число квалификацията за Световното състезание по футбол във вторник сред Нидерландия и Норвегия.

Страната стартира да разхлабва рестриктивните мерки за ковид чак през септември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР