Най-малко петима бяха убити, 130 души бяха ранени, а повече

...
Най-малко петима бяха убити, 130 души бяха ранени, а повече
Коментари Харесай

Петима загинали, 130 ранени и 250 ударени обекти в Украйна след ударите

Най-малко петима бяха убити, 130 души бяха ранени, а повече от 250 цивилни обекта бяха развалени при огромната ракетна офанзива на Русия против Украйна във вторник, 2 януари.

Това се споделя в обява в Telegram Олексий Кулеба, заместник-началник на канцеларията на президента на Украйна, представена от " Укринформ ".

" Последствията от утринната съветска офанзива против Украйна се отстраняват. Към момента 130 души са ранени и още петима, за жалост , са убити. Над 250 цивилни обекта са развалени. На всички потърпевши се оказва нужната помощ ", се споделя в обявата.

Оперативният щаб продължи да оказва помощ на жителите на потърпевшите здания. В Киевска и Харковска области работят комисии , които установяват степента на разрушенията.

В региона на Харков се работи по очистване на следствията от обстрела, където обстановката е най-тежка. В района се работи интензивно за възобновяване на отоплението в къщите. Планът е до сутринта работата да завърши.
 След дроновете и ракети летят по Киев и цяла Украйна
След дроновете и ракети летят по Киев и цяла Украйна

Взривове в столиците, жертви и ранени и в Харков

В град Харков нападението е нанесло вреди на 55 жилищни здания. Изпочупени са над 2000 прозорци на жилища и към 700 на публични места.

В региона на Киев са развалени 11 жилищни здания и 16 частни къщи . През идващите седмици районните и локалните управляващи ще сменят счупените порти и прозорци.

Ракетните удари в района оставиха  и съвсем 260 000 клиенти без ток . Към момента електрозахранването е изцяло възобновено.

Припомняме, че за поредна нощ съветски удари поразиха територията на Украйна. 
 17 украински ракети са свалени над Белгород Обновена
17 украински ракети са свалени над Белгород

Най-малко един човек е умрял, а четирима други са ранени

В същото време и съветските управляващи оповестиха за украински удари над Белгород. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР