Най-малко пет руски ракети са ударили тази нощ източния град

...
Най-малко пет руски ракети са ударили тази нощ източния град
Коментари Харесай

Най-малко пет руски ракети са ударили Харков тази нощ

Най-малко пет съветски ракети са блъснали тази нощ източния град Харков и близките региони, като са нанесени вреди на цивилни здания, оповестиха локалните управляващи. Украинският президент Володимир Зеленски прикани да бъдат отстранени опциите за заобикаляне на глобите против Русия.

Губернаторът на Харковска област Олег Синегубов написа в " Телеграм “, че една от ракетите е поразила село Котляри, ситуирано южно от Харков, а друга е провокирала огромен пожар в града. Русия от месеци изстрелва ракети и употребява дронове против най-различни цели в Украйна в опит да унищожи жизненоважна инфраструктура.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че, в случай че желаеме прекратяването на съветската експанзия в Украйна, една от основните задания е да бъдат отстранени опциите за заобикаляне на глобите. Думите му идват в деня, в който санкционният лист беше уголемен с 322 компании от съветската отбранителна индустрия, както и физически и юридически лица, които оказват помощ за отбягване на рестриктивните мерки.

Във вечерното си видео послание Зеленски сподели:

" Всяка съветска скица, която дава опция за заобикаляне на глобите, удължава тази война и дава благоприятни условия за агресора. Затова колкото по-строг е санкционният режим против Русия, колкото повече са рестриктивните мерки против терористичната страна и всички свързани лица, против цялата съветска военна стопанска система, толкоз по-бързо ще завърши експанзията. И аз благодаря на всички по света, които схващат това ".

Междувременно испанският министър на защитата Маргарита Роблес заяви, че шестте танка " Леопард ", обещани от Испания на Украйна, към този момент пътуват и ще доближат местоназначението си в околните дни. " Други четири танка " Леопард " сега се ремонтират и щом бъдат подготвени, също ще заминат за Украйна ", добави тя.

Мадрид разгласи изпращането на тези танкове като част от помощта на европейските страни за Киев, с цел да се оправи с съветската атака.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР