Най-малко осем души загинаха тази нощ при пожар в московска

...
Най-малко осем души загинаха тази нощ при пожар в московска
Коментари Харесай

Пожар в Москва взе осем жертви

Най-малко осем души починаха тази нощ при пожар в московска постройка. Това оповестиха съветските управляващи и прецизираха, че пожарът е избухнал в хостел, съобщи Франс прес.

Предварителните данни сочат, че още четирима души са настанени в болница, заяви Следственият комитет, проверяващ тежки закононарушения.

Спасителните служби показаха, че пламъците са обхванали най-долния етаж от 15-етажната постройка. Пожарът е бил овладян бързо малко преди 01:00 ч. Наложило се е да бъдат евакуирани над 200 души.

Решетки на прозорците са попречили на хората да се избавят - това е главната причина за смъртните случаи, съобщи Андрей Румянцев, краткотраен началник на избавителните служби в Москва, представен от ТАСС.

Той добави, че противопожарната сигнализация на хостела не се е задействала и при инспекции в постройката през 2019 година и през юни т. година са били установени нарушавания на нормите за сигурност.

Започнало е следствие за нарушавания на разпоредбите за сигурност, осведоми Следственият комитет.

В Русия постоянно умират хора при пожари и приключвания на газ, провокирани от остарели съоръжения или немарливост, прибавя Агенция Франс Прес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР