Най-малко една година ще отнеме оборудването на всички автобуси с

...
Най-малко една година ще отнеме оборудването на всички автобуси с
Коментари Харесай

Колко време ще е нужно за оборудването на всички автобуси с колани и видеорегистратори?

Най-малко една година ще отнеме оборудването на всички рейсове с колани и видеорегистратори. Такова е мнението на сектора, откакто стана ясно, че Народното събрание ще прегледа промени, свързани със наложително слагане на предпазните средства в рейсовете, заяви bTV.
Маргарит Цеков пътува от Солун до Пловдив. Без съмнения поставя колана и счита, че такива защитни средства би трябвало да има във всички рейсове.
Оборудването с колани съгласно сектора ще засегне близо 15 хиляди рейса с към 1 милион седалки. Нямало по какъв начин да стане обаче за 6 месеца, както се предлага в готвените законови промени, тъй като слагането на нови седалки с колани или пробиването на старите, с цел да се оборудват, трябвало да се удостовери като безвредно.
" Заводът производител и профилирани лаборатории ще би трябвало да дадат тези потвърждения и това е доста дълъг развой ", сподели Петър Захариев от Националното съдружие на автобусните превозвачи.
Друга концепция за повече сигурност в рейсовете е да има видеорегистратори – те ще снимат протичащото се в транспортното средство и отвън него.
" Видеорегистраторът е извънредно потребно средство, което ще самодисциплинира водачите и ще даде опция за бързо и тъкмо изясняване на обстановката при пътнотранспортно произшествие ", означи Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.
Разходите за колани и видеорегистратори обаче могат да доведат до банкрут по-малките компании, настояват от сектора и предизвестяват, че ще се отразят на пасажерите.
" Работата е изтънена до най-малко, т.е. няма запаси. Всички тези нови разноски ще бъдат в допълнение натоварване – естествено, ще се отразят върху билета ", акцентира Петър Захариев.
От сектора оферират да се усили контролът при минаването на рейсовете на механически прегледи и на пътя, с цел да се усъвършенства сигурността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР