Най-малко двама цивилни са убити и петима - ранени, след

...
Най-малко двама цивилни са убити и петима - ранени, след
Коментари Харесай

Има загинали и ранени при артилерийски обстрел в Донецка област

Най-малко двама цивилни са убити и петима - ранени, откакто съветската артилерия порази през днешния ден център за разпределяне на филантропични помощи в град Угледар в украинската Донецка област, на 50 километра югозападно от Донецк, заяви през днешния ден районният губернатор Павло Кириленко.

В пост в обществена мрежа Кириленко популяризира фотоси от последствията от хипотетичната офанзива. На тях се виждат две дами, проснати на земята, мъж със сериозна рана на крайници и четвърти човек с оцапан с кръв крайник, който водят към кола за спешна помощ.

Руските сили са завладяли 60 на 100 от територията на Рубежное в източната Луганска област в Украйна, сподели районният губернатор Серхий Гайдай.

През последните 24 часа градът е бил подложен на обстрел с тежки оръжия, заяви Гайдай в пост в обществена мрежа. Той упрекна съветските сили, че за денонощие са изстреляли по Рубежное общо 81 на брой минометни муниции, артилерийски снаряди и ракети.

Ройтерс прави ангажимента, че не може да удостовери тази информация от самостоятелни източници. Гайдай прикани всички поданици на Луганска област да се изтеглят, до момента в който имат опция. Русия може да блокира пътищата за евакуация, предизвести той.

По-рано през днешния ден украинският вицепремиер Ирина Верешчук заяви, че управляващите ще опитат да изтеглят цивилни по 11 коридора. Хората, които се пробват да изоставен обсадения югоизточен пристанищен град Мариупол, където филантропичната обстановка е изключително тежка, обаче ще би трябвало да употребяват персонални коли, добави тя, представена от 24 часа.

Северодонецк в Луганска област - най-източният град, следен от украинските сили - е подложен през днешния ден на тежък обстрел, установяваха публицисти от Франс прес на място.

Губернаторът Серхий Гайдай заяви, представен от Ройтерс, че горят 10 високи здания. Все още нямаме данни за възможни жертви, добави той.

Регионалните украински управляващи краткотрайно са основани в Северодонецк, защото регионалният център Луганск е следен от проруските сепаратисти от 2014 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР