Най-малко двама полицаи са сериозно ранени, след като протестиращи се

...
Най-малко двама полицаи са сериозно ранени, след като протестиращи се
Коментари Харесай

Бой и ранени полицаи в Англия - заради нов закон за ограничаване на протестите

Най-малко двама служители на реда са съществено ранени, откакто протестиращи се сблъскаха с органите на реда в британския град Бристол, оповестиха от полицията на Ейвън и Съмърсет, съобщи БГНЕС.
" Единият е със счупена ръка, а другият – със счупени ребра. И двамата са откарани в болница ", се споделя в изказване на полицията, оповестено в неделя вечерта. В него се споделя още, че " минимум две полицейски транспортни средства са били опожарени и са нанесени вреди на полицейското ръководство и на други места в града ".

Black bloc rioters assault police holding the line at the riot in, England.
— Andy Ngô (@MrAndyNgo)
 COVID-19: Нови ограничения, митинги и акценти от пандемията по света COVID-19: Нови ограничения, митинги и акценти от пандемията по света
Обновена и систематизирана информация за последните събития в света, свързани с пандемията COVID-19, популяризира организация France Presse, цитир...
Британският министър на вътрешните работи Прити Пател осъди насилието в Бристол против чиновниците на реда.
" Сцените в Бристол са неприемливи. Безредиците, провокирани от малко на брой в никакъв случай няма да бъдат толерирани. Нашите служители на реда са се посветили на работа в интерес на всички нас. Мислите ми довечера са с тези ранени служители на реда ", написа Пател в Tуитър.
Няколкостотин души се събраха в центъра на Бристол, протестирайки против разширението на полицейските пълномощия при демонстрации. Законодателното предложение се разисква поради ковид. Протестиращите пръскаха багра и хвърляха предмети по чиновниците на реда. Те подпалиха полицейски транспортни средства и счупиха стъклата на полицейско ръководство.
Полицията на Ейвън и Съмърсет акцентира, че всички виновни за насилието и нанесените вреди ще бъдат подведени под отговорност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР