Най-малко двама души загинаха, а хиляди бяха принудени да се

...
Най-малко двама души загинаха, а хиляди бяха принудени да се
Коментари Харесай

Две жертви и хиляди евакуирани при наводнения в китайската провинция Фуцзян

Най-малко двама души починаха, а хиляди бяха принудени да се изтеглят поради наводнения, провокирани от тропическата стихия " Хайкуи " в югоизточната крайбрежна китайска провинция Фуцзян, оповестиха локалните управляващи, представени от Асошиейтед прес.

Властите затвориха учебните заведения, анулираха полети, влакове и рейсове и изпратиха десетки единици техника за присъединяване в избавителните интервенции, съобщи Българска телеграфна агенция. Над 30 000 души са евакуирани, а икономическите вреди се правят оценка на над 75 милиона $, съгласно китайските държавни медии.

Двама пожарникари починаха, а служител на реда е в неопределеност, откакто придошлите води отнесоха кола на пожарната по време на избавителна интервенция, показаха държавните медии.

" Хайкуи " мина през Тайван при започване на седмицата като ураган и остави след себе си десетки ранени и хиляди без електричество на острова.

След като доближи сушата във Фуцзян, той отслабна до тропическа стихия, само че продължи да предизиква рекордни количества превалявания.

Най-пострадалата част е сред крайбрежието и планините навътре в Китай. Районът поначало е уязвим за сходни бедствия и по тази причина от десетилетия локалните хора се преселват в други елементи на Китай или в чужбина.

Това лято бяха регистрирани едни от най-големите превалявания и наводнения в Китай за последните години. Десетки починаха, в това число в планинските елементи на столицата Пекин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР