Най-малко девет души са убити, а близо 30 са ранени

...
Най-малко девет души са убити, а близо 30 са ранени
Коментари Харесай

Край летището на либийската столица Триполи се водят боеве


Най-малко девет души са убити, а близо 30 са ранени при въоръжени конфликти край интернационалното летище Митига в либийската столица Триполи, съобщи Ройтерс като се базира на либийското здравно министерство.

Атака на въоръжена формация, последвана от яростни боеве, прекъсна тази заран работата на летище Митига, единственото настоящо в столицата, заяви Франс прес, като се базира на източници от летището и силите за сигурност.

Въоръжена формация предприе офанзива в региона на летището, където има и затвор с над 2500 души, излежаващи присъди за разнообразни закононарушения, показаха на страницата си във Facebook специфичните антитерористични сили " Рада ", които се грижат за сигурността на летището. Според тях групировката, подхванала нападението, се пробва да освободи свои членове от пандиза.

Пътниците и целият личен състав на летището бяха евакуирани още щом избухнаха сраженията, сподели за Агенция Франс Прес либийски водач. В периметъра на летището видяхме танкове, добави той.

Според публицисти на Агенция Франс Прес пукотевица с тежко оръжие се е чувала тази заран чак до град Таджура, на 30 км източно от Триполи.

Всички пътища до летище " Митига " и региона са прекратени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР