Полицията във Филаделфия съобщи, че 1 убит, 8 ранени при стрелба на парти за рожден ден

...
Най-малко девет души бяха простреляни - един смъртоносен - на
Коментари Харесай

Най-малко девет души бяха простреляни - един смъртоносен - на парти за рожден ден в Западна Филаделфия в ранните часове на събота сутринта, съобщи полицията в неделя.

19-годишен мъж беше убит по време на стрелбата, при която полицията смята, че е използвано повече от един пистолет. Убитият мъж е с огнестрелни рани по лицето и тялото, съобщиха властите.

Сигналът за стрелбата е подаден около 1.30 часа сутринта в събота, според полицията.

„Всички стояхме на верандата. Следващото нещо, което знаете, е, че чуваме изстрели“, каза 22-годишна жена, която не е идентифицирана, пред филиала на CNN KYW. „Всички слизат. Тичаме в къщата, прескачайки хора.

Тя каза на KYW, че една жертва, която беше простреляна в краката, лежеше върху нея, след като и двамата се наведоха за прикритие по време на хаоса.

Властите работят на мястото, след като полицай от Филаделфия простреля смъртоносно мъж в понеделник, 14 август 2023 г., във Филаделфия. Полицията промени разказа си за смъртоносна стрелба от полицай от Филаделфия в понеделник, признавайки, че лицето е било простреляно вътре в колата, а не отвън и вече не казва, че е избягал от спирка и по-късно се е „хвърлил“ срещу полицията с нож. (Tom Gralish/The Philadelphia Inquirer чрез AP) Властите работят на местопроизшествието, след като полицай от Филаделфия простреля смъртоносно мъж в понеделник, 14 август 2023 г., във Филаделфия. Полицията промени разказа си за смъртоносна стрелба от полицай от Филаделфия в понеделник, признавайки, че лицето е било простреляно вътре в колата, а не отвън и вече не казва, че е избягал от спирка и по-късно се е „хвърлил“ срещу полицията с нож. (Том Гралиш/The Philadelphia Inquirer чрез AP) Том Гралиш/The Philadelphia Inquirer/AP

Когато полицаите пристигнали, видели голяма тълпа от хора и открили множество жертви на огнестрелно оръжие, каза говорител на полицията във Филаделфия пред CNN. Властите не са арестували никого и тепърва ще установяват какво е довело до стрелбата.

Според полицията на мястото са намерени повече от четири дузини гилзи. Броят на стрелците не е ясен, казаха те.

Шест други жертви, пет жени и един мъж, са били транспортирани в презвитерианската болница след стрелбата и са посочени като стабилни.

Две 17-годишни момичета са пристигнали в болница в събота следобед, според полицията. Едната е с огнестрелна рана в подбедрицата, а друга е с рана от вътрешната страна на бедрото, съобщиха от полицията.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР