Най-малко четирима души загинаха след взрив по време на католическа

...
Най-малко четирима души загинаха след взрив по време на католическа
Коментари Харесай

Атентат по време на католическа молитва във Филипините

Най-малко четирима души починаха след гърмеж по време на католическа молитва в южната част на Филипините. Инцидентът е станал във физкултурния салон на Държавния университет Минданао в град Марауи. Други 42 души са получили най-вече леки пострадвания.

Това оповестиха управляващите и прибавиха, че обстановката е " под надзор ". Според проверяващите гърмежът евентуално е породен от граната или самоделна бомба. 

" Предупредихме всички наши елементи в Минданао. Работим дружно с филипинската национална полиция в региона на Манила. Ще работим дружно, с цел да можем да открием причинителите на тази терористична офанзива “, сподели Генерал Ромео С. Браунър младши, шеф на щаба на въоръжените сили на Филипините.

През 2017 година Марауи бе сцена на петмесечна борба сред държавните сили и бойци, свързани с " Ислямска страна ". Предполага се, че бойците, известни като " Даула Исламия-Мауте ", стоят зад детонацията. Това съобщи командира на полицията в региона бригаден военачалник Алън Ноблеза. Той добави, че 11 бойци са починали при конфликт с филипинската войска предишния петък в прилежащия град Дату Хофер Ампатуан. Близо 80 % от 113-милионното население на страната са католици и не е извънредно учебните физкултурни салони и даже комерсиалните центрове да бъдат определяни за места за неделни молебствия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР