Най-малко четирима души са загинали при срутването на пешеходен мост

...
Най-малко четирима души са загинали при срутването на пешеходен мост
Коментари Харесай

Маями: Пешеходен мост се срути. Има жертви

Най-малко четирима души са починали при сриването на пешеходен мост в Международния университет на Флорида в Маями. Мостът минавал на шестлентова автомагистрала и няколко коли да с капан под останките му.

Пожарната работа заяви, че 8 автомобила са под руините и 8 души са настанени в болница. Според заместител на кмета жертвите са няколко, предава Франс прес.

Един от строителите на моста, компанията MCM Construction, удостовери на страницата си във Фейсбук, че минимум един човек е умрял и няколко души са ранени.

На тв фрагментите от мястото се виждат няколко коли в клопка под падналия мост, колосален кран и голям брой коли за спешна помощ, пристигнали да изтеглят ранените. В избавителната интервенция вземат участие стотина пожарникари, както и бригада с кучета-спасители.

Университетът заяви, че е шокиран и тъжен от нещастието. Миналата събота университетските управляващи туитнаха видео от новия затрупан мост с посланието, че оборудването е неповторимо и най-сетне си идва на мястото, с цел да даде сигурност на студентите.

Мостът още не беше публично открит, само че бе отворен за прекосяване на 10 март. Той трябваше да свързва общежитията за студентите в прилежащото градче Суитуотър, от другата страна на автомагистралата, и университета.

Според „ Маями хералд “, който описа за моста предходната седмица, оборудването с тегло 950 тона трябваше да бъде приключено дефинитивно през 2019 година Кметът на Суитуотър го назовава „ модел на урбанизма през 21 век “.

Ултрамодерният мост е дълъг е към 100 метра, по него има пейки, климатици, велосипедни алеи, безжичен интернет.

Доналд Тръмп следи случая, съобщи говорителката му Сара Сандърс.

Посолството ни във Вашингтон следи развиването на обстановката и е в непрекъсната връзка с локалните управляващи, заяви и Министерство на външните работи. Българските жители, които желаят да получат настояща информация, или да подадат сигнал за техни близки, могат да го създадат на дежурните телефони на посолството на Република България във Вашингтон: +1 202 387 0174 и +1 202 299 0273, или на дежурните в извънработно време: +1 202 387 0174, +1 202 387 5770. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР