Най-малко четири са до момента жертвите от поройните дъждове, които

...
Най-малко четири са до момента жертвите от поройните дъждове, които
Коментари Харесай

Четири са вече жертвите от новите порои в Япония

Най-малко четири са досега жертвите от поройните дъждове, които се изсипаха над източна Япония през последните часове, съобщи Ройтерс.

Редица придошли реки постановиха да бъдат евакуирани стотици хиляди души единствено две седмици, откакто страната бе връхлетяна от тайфуна Хагибис, чиито последици към момента се преодоляват. Четирите жертви са в префектура Чиба източно от Токио, заяви публичната телевизия Ен Ейч Кей. Още двама души са изчезнали и се търсят. Там са издадени нареждания за евакуация на 80 000 души. В доста региони на префектурата е прекратено електричеството. На някои места то не е възобновено още от предходния ураган.

Има редица земни свличания върху подгизналите от вода терени. В някои места за половин ден се изсипа цялата средномесечна норма превалявания. В град Ушику в същата префектура са паднали 283,5 л за 12 часа. Властите предизвестиха, че има риск от нови земни свличания и наводнения, изключително в региони със скъсани насипи и бентове, които към момента не са поправени след Хагибис. Правителството изиска да бъдат евакуирани от домовете им над 340 000 души и в префектура Фукушима заради заплаха от свлачища.

Над Токио също валя щедро през по-голямата част от днешния ден, преди облаците да се изнесат на север. Това наложи да бъдат пренасочени някои полети от столицата към други летища, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Ен Ейч Кей.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР