Най-малко 87 души, сред които и етнически масалити, са били

...
Най-малко 87 души, сред които и етнически масалити, са били
Коментари Харесай

ООН съобщи за масов гроб с над 80 тела в Судан

Най-малко 87 души, измежду които и етнически масалити, са били заровени в всеобщ гроб в Западен Дарфур в Судан, заяви Службата на Организация на обединените нации за правата на индивида, представена от Ройтерс.
Оттам обявиха, че разполагат с достоверна информация, че виновни за това са Силите за бързо реагиране.
Местното население е било насила да изхвърли телата, в това число на дами и деца, в открита околност покрай град Западна Ел-Генейна сред 20 и 21 юни, се споделя още в изказването на Организация на обединените нации.
Някои от хората са умряли от нелекувани пострадвания по време на вълната от принуждение, осъществена от силите и съюзническите милиции в дните след убийството на локалния шеф Хамис Аббакар, се споделя в известието.
„ Осъждам по най-категоричен метод убийството на цивилни жители и лица, намиращи се в положение на бойна подготвеност, и съм покъртен от бездушния и непочтителен метод, по който са се отнесли към починалите, както и към техните фамилии и общности “, сподели висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк.
Той прикани за бързо и задълбочено следствие.
Кръвопролитията на етническа основа се ускориха през последните седмици в унисон с войната сред съперничещи си военни фракции, която избухна през април.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР