Най-малко 8561 мигранти са достигнали Канарските острови през последните две

...
Най-малко 8561 мигранти са достигнали Канарските острови през последните две
Коментари Харесай

Над 8560 мигранти пристигнаха за 2 седмици на Канарските острови

Най-малко 8561 мигранти са достигнали Канарските острови през последните две седмици. Това е повече от една трета от общия брой пристигнали тази година.

Това демонстрират данни на испанското вътрешно министерство към понеделник, оповестява " Ройтерс ".

Между 1 януари и 15 октомври тази година островите в Атлантическия океан са приели 23 537 мигранти, с 80% нарастване от същия интервал на предходната година, демонстрират данните.

Седемте острова на архипелага се трансфораха в съществена дестинация за мигранти от Сенегал и други африкански страни, които се пробват да стигнат до Испания. Други се стремят да прекосят Средиземно море до континенталната част на Испания.
 Оцелели след корабокрушение мигранти съдят гръцката брегова защита
Оцелели след корабокрушение мигранти съдят гръцката брегова защита

Стотици, пътували на претрупан рибарски траулер, починаха през юни

По-мекото време и по-спокойните морета през септември, октомври и от време на време ноември нормално провокират увеличение на идващите мигранти.

Според граничната организация на Европейския съюз Frontex политическата неустойчивост в Сенегал също е работила като " подтик фактор ", каращ хората да напущат страната по маршрута за Западна Африка.

Испания изрази угриженост по отношение на увеличението на противозаконната миграция тази година, като сподели, че не може да се оправи без помощ от Европейски Съюз.
 Италия се бори с рекорден мигрантски напън
Италия се бори с рекорден мигрантски напън

Над 4000 бежанци дойдоха през уикенда на о. Лампедуза

Изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи Фернандо Гранде-Марласка посети архипелага в понеделник и сподели, че страната ще разположи още два самолета, с цел да помогне за наблюдението на миграционните направления. Единият аероплан ще патрулира във водите край Сенегал и Мавритания, а вторият ще следи водите към Канарските острови.

Канарските острови, които се намират на към 100 км от западния бряг на Африка, означиха най-високия си пик на идващи мигранти през 2006 година, когато съвсем 32 000 мигранти доближиха островите, до момента в който други направления към Европа бяха блокирани.

Атлантическият миграционен път към Канарските острови, нормално употребен от мигранти от Субсахарска Африка, опитващи се да стигнат до Испания, е един от най-смъртоносните в света.
 Словакия ускорява сигурността по границата с Унгария поради мигрантски напън
Словакия ускорява сигурността по границата с Унгария поради мигрантски напън

Броят на арестуваните незаконни мигранти е повишен девет пъти до над 27 000 до момента

Припомняме, че и други страни от Европейски Съюз се борят с рекорден мигрантски напън тази година. Сред най-тежко засегнатите са Италия и Гърция. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР