Най-малко 80 станаха убитите цивилни и военнослужещи при атака с

...
Най-малко 80 станаха убитите цивилни и военнослужещи при атака с
Коментари Харесай

Над 80 убити при атака с дронове срещу военна академия в Сирия

Най-малко 80 станаха убитите цивилни и военнослужещи при офанзива с дронове против военна академия в сирийската провинция Хомс. Най-малко 140 души са ранените, показва източникът.  

Нападението беше осъществено по време на гала по приемане на офицерско звание от курсанти. Поне 10 от починалите са мирни жители, измежду които има и деца. Мониторингова филантропична организация заяви, че някои от ранените са в сериозно положение. Повечето от жертвите са родственици на курсантите, поканени на церемонията, планувана за 50-ата годишнина от арабско-израелската война от 1973 година

 
След офанзивата от здравната работа ни помолиха да действаме като спомагателна болница към военните здравни заведения в провинцията. Започнахме да одобряваме пациенти, потърпевши от терористичната офанзива, която преживяхме. Нараняванията варират в доста необятен набор. Операциите не престават и сега.
Ваел Абделсамад, шеф на болничното заведение

Терористични организации са взели на прицел присъстващите в Хомс, като са употребявали дронове с експлозиви, се споделя в изказване на сирийската войска. Министерството на защитата на Сирия не посочва съответна организация като виновна за нападението. Военният министър е участвал на церемонията, само че си е тръгнал минути преди офанзивата.

Сирийската войска е уверила, че ще има " корав отговор " на тази невиждана терористична офанзива ".

Въоръжени дронове се употребяват от време на време от джихадистките групировки, контролиращи част от територията на страната. Започналият през 2011 година спор в Сирия до момента е лишил живота на над половин милион души и е разцепил страната.

Сирийският център за наблюдаване на човешките права подозира, че зад офанзивата може да стои както ислямистката милиция " Хаят Тахрир аш Шам ", по този начин и джихадистката формация " Ислямска страна ". И двете организации желаят да смъкват режима на президента Башар Асад, който сега управлява две трети от Сирия, в това число и провинция Хомс.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР