Най-малко 73-ма души са загинали при пожар в многоетажна сграда

...
Най-малко 73-ма души са загинали при пожар в многоетажна сграда
Коментари Харесай

Трагедия в Йоханесбург: Най-малко 73-ма загинаха при пожар, сред тях и дете

Най-малко 73-ма души са починали при пожар в многоетажна постройка в Йоханесбург, най-големият град в Южна Африка, оповестяват международните организации. Сред починалите има и малко дете.

Службата за изключителни обстановки в страната заяви, че още 43 души са били ранени при пожара, който избухна рано в четвъртък.

Хората са евакуирани от постройката, а представителят на службата Робърт Мулаудзи съобщи, че е в ход интервенция по издирването и избавяне на оживели. Предвижданията обаче са, че броят на жертвите ще пораства, стана ясно от думите на Мулаудзи.
Към момента не е ясно какво е предизвикало пожара.
„ Повече от 20 години в службата в никакъв случай не съм виждал нещо сходно “, добави представителят.

Към момента е ясно, че в пететажната постройка е имало нерегламентирани реконструкции. Според локалния ефирен канал Newzroom Afrika постройката е била изоставена, само че към момента е била населявана по време на пожара, написа The Guardian.

Властите оповестиха, че пожарът е бил значително сподавен, само че към момента се вижда пушек на обособени места.

Кадри от мястото на случая демонстрират пожарни коли и коли за спешна помощ, регионът е отцепен, а фасадата на постройката в центъра на Йоханесбург е почерняла от дима.

Това е четвъртата постройка, която пламтя в града през последните месеци, оповестява локалната новинарска организация Times Live.

По-рано през август пожар избухна на последния етаж на постройка в предградието Йовил, покрай централния бизнес регион. През юни две деца бяха убити при пожар в Хилброу. През юли пък в друга постройка избухна пожар след гърмеж на газ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР