Най-малко 53 цивилни загинаха при нападение в пустинната провинция Хомс

...
Най-малко 53 цивилни загинаха при нападение в пустинната провинция Хомс
Коментари Харесай

Най-малко 53 души загинаха при нападение в Сирия

Най-малко 53 цивилни починаха при нахлуване в пустинната провинция Хомс в Централна Сирия, оповестиха локалните държавни медии и упрекнаха за него радикалната джихадистка формация " Ислямска страна ", съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Телата на всички жертви, откарани в държавната болница в Палмира, са били с огнестрелни рани в главата, уточни държавната информационна организация САНА, като се базира на шефа на лечебното заведение.

Държавните медии означиха, че жертвите са били нападнати, до момента в който беряли трюфели. Провинция Хомс се управлява от сирийското държавно управление и съдружниците му.

Петима души, които са били ранени, са откарани в друга болница. Един от оживелите споделя пред САНА, че бойците на " Ислямска страна " са опожарили колите им.

Засега никой не е поел отговорност за нападението.

" Ислямска страна " в миналото контролираше цели елементи от тази провинция, само че беше изтласкана оттова вследствие на няколко обособени настъпления - на подкрепяни от Съединени американски щати бойци, на държавните войски с поддръжката на Русия, на локални бойци и на бунтовници, подкрепяни от Турция.

Сега групировката употребява спящи кафези, с цел да прави набези от партизански вид в Сирия.

Сирийските държавни войски са прекомерно разпръснати и не разполагат с нужната бройка да покрият в задоволителна степен цялата страна, по тази причина мощно разчитат на съдружниците си като ливанското шиитско придвижване Хизбула и Иран, с цел да поддържат контрола над териториите си.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР