Най-малко 43 души са загинали в големите пожари, обхванали през

...
Най-малко 43 души са загинали в големите пожари, обхванали през
Коментари Харесай

Жертвите на пожарите в Алжир станаха 43 души


Най-малко 43 души са починали в огромните пожари, обхванали през последните дни горски територии и градски зони в Североизточен Алжир, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на алжирското радио и полицията.

13 са задържани по съмнение, че са свързани с пожарите, в които също така са ранени близо 200 души, някои от които са със съществени изгаряния.

Досега данните бяха за 38 жертви. Пожарите засегнаха 14 общини, множеството от които се намират се в североизточната провинция Ел Тарф, до границата с Тунис.

Ръководството на националната полиция заяви също, че " процесът на идентифициране на телата продължава ", което поражда опасения, че броят на починалите може да нарасне. Тринадесет души са били разпитани по съмнение за съпричастност към пламването на огъня. Според алжирската гражданска отбрана единствено за 24 часа сред събота и неделя 31 пожара са били загасени в разнообразни региони на страната.

Всяко лято в северната част на Алжир пламват горски пожари и обстановката с всяка година се утежнява в резултат на климатичните промени, които водят до суша и горещи талази.

Експерти алармират за пропуски в противопожарните структури като липса на самолети за гасене на пожари и неприятно ръководство на горите.

В събота специалист съобщи пред Агенция Франс Прес, че са били унищожени към 10 000 хектара или повече от 10% от площта на националния парк " Ел Кала " в Североизточен Алжир.  Паркът е в листата на ЮНЕСКО на биосферните резерват. Според някогашния шеф на парка Рафик Баба Ахмед през гората минава гъста пътна мрежа, има и нови обитаеми места. Той е " доста песимистично надъхан " за бъдещето на парка и запазването на статута му в ЮНЕСКО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР