Най-малко 37 души, включително две бременни жени, след взрив в

...
Най-малко 37 души, включително две бременни жени, след взрив в
Коментари Харесай

37 загинали след взрив в незаконна петролна рафинерия в Нигерия

Най-малко 37 души, в това число две бременни дами, след гърмеж в противозаконна петролна рафинерия в южна Нигерия , сподели във вторник локален чиновник по сигурността и публичен водач.

Незаконното пречистване е постоянно срещано събитие в богатия на нефт регион на делтата на Нигер в Нигерия, защото бедните локални поданици употребяват тръбопроводи, с цел да създават гориво, което да продават на облага. Практиката, която може да бъде обикновена като шупване на недопечен нефт във варели за добиване на гориво, постоянно е смъртоносна.

Инцидентът се е случил в ранните часове на понеделник в общността Иба, в щата Ривърс, сподели Руфъс Уелекем, началник на службата за сигурност в общността.

Овъглени остатъци на 15 души са открити навън място, заобиколено от изгорели палми и мотоциклет.

" Тридесет и пет души бяха обхванати от огъня. Двама души, които имаха шанса да избягат, също починаха тази заран в болница ", сподели Уелекем.

Нигерия от години се пробва да овладее противозаконните рафинерии за недопечен нефт, без триумф, частично тъй като са забъркани мощно свързани политици и чиновници по сигурността, споделят локални екологични групи.

Кражби на недопечен нефт, вандализъм по тръбопроводи и правосъдни борби за петролни разливи карат петролните компании, опериращи в Нигерия, да продадат своите активи на сушата и в плитки води, с цел да се концентрират върху интервенции в дълбоки води.
 Нигер: 29 бойци убити при офанзива покрай границата с Мали
Нигер: 29 бойци убити при офанзива покрай границата с Мали

Атаката е една от най-смъртоносните, откогато въоръжени сили на Нигер превзеха властта с боен преврат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР