Най-малко 36 души са загинали в горските пожари, които обхванаха

...
Най-малко 36 души са загинали в горските пожари, които обхванаха
Коментари Харесай

Най-малко 36 души загинаха при пожари на Хаваите

Най-малко 36 души са починали в горските пожари, които обгърнаха елементи от остров Мауи, оповестиха управляващите на Хаваите. Три обособени пожара горят на хавайския остров Мауи, като един от тях унищожи огромна част от историческия град Лахайна. Само веднъж беше отворен за бягащите поданици на града. Стотици фамилии бяха евакуирани. Най-силните ветрове на Големия остров доближиха близо 140 километра в час, а на Мауи - над 100 километра в час.

 
Продължаваме да се борим с пожара. В момента имаме хеликоптери, които през вчерашния ден не съумяха да се повдигнат във въздуха и в този момент оказват помощ за потушаването на пожара. В резултат на зародилите три огнища, които не престават да се разрастват тук, на нашия остров е оповестена паника. Имаме 13 евакуации от разнообразни квартали и градове. 16 пътища са затворени. Отворихме пет убежища за останалите без дом.
Ричард Бисен, кмет на окръг Мауи

На летище Кахулуи в Мауи са приютени към 2000 пасажери, някои от които новопристигнали, а други - от анулирани полети. Властите не предлагат пътувания, които не са от първостепенно значение, а някои самолетни компании към този момент оферират гратис презаверяване на полетите за хората, които са възнамерявали да пътуват до Мауи през идващите няколко дни.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР