Най-малко 36 души са загинали, а над 72-ма са ранени,

...
Най-малко 36 души са загинали, а над 72-ма са ранени,
Коментари Харесай

Влак дерайлира в Тайван, над 35 са жертвите и най-малко 70 ранените /снимки/

Най-малко 36 души са починали, а над 72-ма са ранени, откакто трен дерайлира през днешния ден в тунел в Източен Тайван, заяви държавното управление, представено от Ройтерс.
Предполага се, че влакът, който е пътувал за Тайдун, е дерайлирал, откакто се е блъснал в камион и част от вагоните са се блъснали в стената на тунела, уточни в изказване тайванската пожарна работа, предава Българска телеграфна агенция.
Катастрофата е станала в тунел северно от град Хуалян. Около 60 души, потърпевши при дерайлирането, са откарани в болница.
На фрагменти от мястото на злополуката се вижда, че някои вагони са се разпаднали на части от удара, а други са смачкани, което затруднява опитите на спасителите да стигнат до пасажери в тях.
Влакът е превозвал общо към 350 пасажери, съобщи пожарната.
От първите четири вагона са евакуирани сред 80 и 100 души. От петия до осмия вагон обаче са деформирани от удара и е мъчно да се обезпечи достъп до тях.
Централната осведомителна организация на Тайван заяви, че камионът, в който се е блъснал влакът, "не е бил паркиран вярно " и евентуално се е хлъзнал по наклона, препречвайки пътя на влака. Пожарната работа популяризира фрагменти на останките от камиона.
Планинският регион по източния бряг на Тайван е известна туристическа дестинация, отбелязва Ройтерс. Жп линията, която потегля от Тайпе и продължава по източния бряг на острова, е известна с тунелите си.
През 2018 година 18 души починаха и 175 бяха ранени при дерайлирането на трен в Североизточен Тайван. През 1981 година 30 души починаха при влакова злополука в Северен Тайван.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР