Най-малко 350 мигранти са прекосили Ламанша за последните два дни,

...
Най-малко 350 мигранти са прекосили Ламанша за последните два дни,
Коментари Харесай

Най-малко 350 мигранти са прекосили Ламанша за последните два дни

Най-малко 350 мигранти са прекосили Ламанша за последните два дни, а изследване демонстрира, че търсещите леговище са подготвени да рискуват, макар проектите на английското държавно управление да ги изпраща в Руанда, до момента в който вземе решение дали могат да останат на Острова, съобщи БНР.

Министерството на защитата заяви, че 254 мигранти със седем лодки са прекосили Ламанша в неделя. Свидетели оповестиха за най-малко 100 души, сторили това в понеделник. Преди това към 10 дни не бе записано нито едно пресичане на Ламанша и наблюдаващи допускаха, че това е вследствие на новите проекти на държавното управление да изпраща търсещите леговище в Руанда, на 6500 километра от Англия, където да изчакват решението за тяхната орис. Други обаче акцентираха, че времето е било много прохладно през тези дни и това е бил главният възпиращ фактор.

Това се удостоверява и от извършено изследване от две благотворителни организации измежду намиращи се на брега на Северна Франция мигранти, множеството от които са декларирали, че са подготвени да поемат риска от пресичане на Ламанша и по-късно да бъдат изпратени в Руанда.

Правителството желае също да се оправи с трафикантите на хора, само че оповестените на 14 април проекти за изпращане на мигрантите в Руанда с вяра, че това ще ги възпре от пътешестване до Англия, породиха доста разногласия и бяха наречени " нечовешки ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР