Най-малко 31 палестинци бяха ранени при сблъсъци с израелската полиция

...
Най-малко 31 палестинци бяха ранени при сблъсъци с израелската полиция
Коментари Харесай

Нови сблъсъци с десетки пострадали в Йерусалим

Най-малко 31 палестинци бяха ранени при конфликти с израелската полиция в комплекса на джамията Ал Акса в Йерусалим в петък , оповестява Агенция Ройтерс. Това е следващия изблик на принуждение на място, почитано както от мюсюлмани, по този начин и от евреи.

Поне 14 палестинци са били откарани в болница, двама са със съществени пострадвания.

Израелската полиция съобщи, че нейните сили са се намесили, когато стотици хора почнали да хвърлят камъни и фойерверки и се доближили до Западната стена, където се организираше еврейското поклонение.
 Йордания привиква среща на Арабската лига за напрежението в Йерусалим
Йордания привиква среща на Арабската лига за напрежението в Йерусалим

Ислямският свят упрекна Израел за конфликтите край Ал-Акса

Полицията е влезнала в комплекса след утринната молитва и стреляла с гумени патрони и зашеметяващи гранати против навалица от към 200 палестинци, някои от които хвърляха камъни. Полицията е стреляла и с гумени патрони отблизо разстояние против група публицисти, документиращи конфликтите.

Насилието в комплекса набъбна през последната седмица, което поражда опасения за връщане към по-широк израелско-палестински спор.

Палестинците упрекват Израел, че не е направил задоволително, с цел да наложи дългогодишната възбрана на еврейското поклонение в третото най-свещено място в исляма и виждат сходни визити като провокация. Израел отхвърля това обвиняване.

Комплексът на Ал Акса се намира на върха на платото на Стария град в Източен Йерусалим, което Израел завладя по време на войната от 1967 г . и анексира в ход, който не завоюва интернационално самопризнание. Палестинците желаят Източен Йерусалим да бъде столица на страна, която се стремят да основат в окупирания Западен бряг и Газа.
 Стотици ранени и арестувани при конфликтите в Йерусалим
Стотици ранени и арестувани при конфликтите в Йерусалим

Според Израел, силите за сигурност са работили превантивно по празниците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР