Най-малко 288 души са загинали, а повече от 850 са

...
Най-малко 288 души са загинали, а повече от 850 са
Коментари Харесай

Стотици загинаха при една от най-тежките влакови катастрофи в Индия

Най-малко 288 души са починали, а повече от 850 са ранени при злополука на два влака в Индия, оповестява " Ройтерс ".

В петък вечерта пътнически трен е дерайлирал и вагоните му са паднали върху прилежащия коловоз, където са ударени от приближаващ трен.

Очаква се броят на жертвите да нарасне, защото сега екипи не престават да вадят тела от преобърнатите вагони. Това е най-смъртоносната железопътна злополука в страната от повече от две десетилетия.

Horrific multi-train crash in India`s eastern state of Odisha, more than 288 killed and many more injured

Video by Jayanta Shaw
— Glenda Kwek (@curious_scribe)
" Бях задремал. Събуди ме шумът от дерайлирането на влака. Изведнъж видях 10-15 души мъртви. Успях да изляза от вагона и тогава видях доста мъртви тела ", споделя един от оживелите пред индийската телевизия NDTV.
Видеоматериал от петък демонстрира по какъв начин спасители се изкачват по един от изпочупените влакове, с цел да намерят оживели, а пасажерите викат за помощ и ридаят край останките.

Властите дават спорни сведения за това кой трен е дерайлирал пръв и се е преплел с другия. Министерството на превоза заяви, че е почнало следствие на случая. Според основния секретар Прадип Джена и някои известия в медиите в злополуката е взел участие и товарен трен. Властите обаче към момента не са коментирали тази версия.

В момента се организира огромна издирвателно-спасителна интервенция, в която вземат участие стотици чиновници на пожарната и полицията, както и кучета-следотърсачи. Екипи на Националните сили за реагиране при бедствия също са на мястото на случая.

The death toll rises to 288 & 900 injured in train collision.

It is India`s worst train crash this century. Officials say the death toll is expected to rise further.
— Ahmer Khan (@ahmermkhan)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР