Най-малко 261 хил. души са напуснали Русия за първите няколко

...
Най-малко 261 хил. души са напуснали Русия за първите няколко
Коментари Харесай

В Русия обмислят затваряне на границата, 261 000 напуснали страната за дни


Най-малко 261 хиляди души са напуснали Русия за първите няколко дни, откогато Русия разгласи частична военна готовност. За да спрат процеса, съветските служби желаят затваряне на границата, само че в Кремъл разискванията не престават.

Това сочат изявления на „ Новая газета. Европа “ и „ Медуза “ от последните часове, представени от „ Дневник “.

Според първото издание, което цитира източници от президентската администрация, затварянето би влезнало в действие единствено за руснаци в мобилизационна възраст (това надалеч надвишава авансово оповестените критерии за частична готовност – нещо, на което внимание обърнаха и съдружници на Кремъл).

Президентът Владимир Путин обаче още не насрочва разискване на въпроса. Такива диалози въпреки всичко текат в администрацията му.

Нееднозначните полемики илюстрира и обявата на електронното издание „ Медуза “, съгласно чиито източници възбраната може да се разгласи още на 28 септември.

На доктрина никой не може да бъде върнат от границата, в случай че не е получил повиквателна. Въпреки това правозащитници оповестиха за случаи на забрани руснаци да напущат страната още през почивните дни.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР