Най-малко 24 души, предимно млади хора, са настанени в болница

...
Най-малко 24 души, предимно млади хора, са настанени в болница
Коментари Харесай

Поне 24 души са в болница в Осло след отравяне с въглероден оксид

Най-малко 24 души, най-вече младежи, са настанени в болница в Осло през днешния ден по съмнение за отравяне с въглероден оксид, откакто взели участие в празненство в под земята бункер норвежката столица, съобщи Българска национална телевизия.

Петима са в сериозно положение. Двама от пациентите са служители на реда, които са помогнали за евакуирането на участниците в празненството.

Университетската болница в Осло и полицията приканиха всеки, участвал на купона, да потърси здравна помощ, в случай че има главоболие, виене на свят, гадене или почувства уязвимост.

Полицията в Осло и пожарната работа подозират, че отравянето е породено от портативни генератори, употребявани за зареждане на аудио системи. Рони Андерсен от пожарната работа сподели, че въздухът в бункера бил неприятен.

Въглеродният монооксид е прозрачен газ без аромат, който замества кислорода в кръвта при поемане и продължава да нанася вреди, даже откакто пострадалият още веднъж е на чист въздух.

Предполага се че, в купона са взели участие към 200 души, заяви полицията. Според органите на реда купонджиите нелегално са влезнали в бункера, наподобяващ на пещера.

Полицейски патрул се натъкнал на първата група участници в празненството покрай бункера в ранните часове на днешния ден. Някои от тях били замаяни и неконтактни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР