Най-малко 20 души, сред кои и полицай, са загинали при

...
Най-малко 20 души, сред кои и полицай, са загинали при
Коментари Харесай

Десетки жертви по време на полицеска акция срещу наркотрафиканти в Рио де Жанейро

Най-малко 20 души, измежду кои и служител на реда, са починали при престрелка по време на полицейска интервенция против наркотрафиканти в бразилския мегаполис Рио де Жанейро.

Това оповестява организация Ройтерс, като се базира на уеб страницата на локалната медия " О Глобо " (O Globo).

Двама пасажери във влака на метрото също са ранени при стрелбата, която е станала в северния квартал на Рио де Жанейро, написа още вестникът.

Операция на полицията с бронирани транспортни средства и хеликоптери против трафика на опиати остави минимум 25 жертви във фавелата Jacarezinho (гъсто заселен бразилски квартал) в северната зона на Рио де Жанейро вследствие на интензивна престрелка, заяви полицията.

Броят на жертвите е най-големият в границите на една полицейска акция в бразилския щат, който в продължение на десетилетия страда от принуждение при акции за битка с трафика на опиати.

" Това е най-големият брой смъртни случаи в полицейска интервенция в Рио, надминавайки 19-те жертви в Complexo do Alemão през 2007 година, само че тогава не загубихме нито един служител на реда. Сега обаче има умрял служител на реда ", съобщи шефът на полицията Роналдо Оливейра пред Ройтерс.

Въздушни фрагменти от телевизионни станции демонстрират по какъв начин обвинени бягат от полицейската акция в търсене на път за бягство, до момента в който полицията е принудена да слезе от бронирани транспортни средства и да премине през улиците на фавелата през голям брой барикади.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР