Най-малко 18 човека загинаха днес при взрив в западния пакистански

...
Най-малко 18 човека загинаха днес при взрив в западния пакистански
Коментари Харесай

18 души бяха убити при бомбено нападение в изборния ден в Пакистан

Най-малко 18 индивида починаха през днешния ден при гърмеж в западния пакистански град Куета . Мишена на нападението е бил полицейски автомобил, съобщи Ройтерс.

Според телевизия " Гео " жертвите са 18, а телевизия " Самаа " заяви за 20 убити и съобщи, че нападението е осъществено от " нападател самоубиец ".

Пакистанската полиция сподели, че един човек е умрял, а двама са били ранени при престрелка сред поддръжници на две съперничещи си партии в село покрай северозападния град Саваби , заяви Асошиейтед прес. Според органите на реда не е ясно какво е провокирало престрелката сред последователи на светската Национална партия " Авами ", постоянно е атакувана от талибаните , и десноцентристкото Движение за правдивост, ръководено от някогашния състезател на крикет Имран Хан.
 Пакистан БГНЕС-->
Това са първите случаи на принуждение в изборния ден в Пакистан . Преди гласуването над 170 индивида, в това число трима претенденти за Народното събрание, бяха убити при самоубийствени атентати в югозападната провинция Белуджистан и Северозападната гранична провинция.
Терористичната формация " Ислямска страна " и талибаните заплашваха с бомбени набези изборния развой, определяйки демокрацията като система на " западните неверници ", отбелязва ДПА.

Гласуването на парламентарните избори стартира в 8 ч. локално време и ще завърши в 18 ч., а изборните секции са охранявани от стотици хиляди бойци и служители на реда.
The only leader who woke up early to vote!!! Respect your vote. Respect your people. Respect Pakistan.
— Marriyum Aurangzeb (@Marriyum_A)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР