Най-малко 17 загинаха при срутване на железопътен мост в индийския щат Мизорам

...
Железопътен мост, който се строи през пропаст в североизточния щат
Коментари Харесай

Железопътен мост, който се строи през пропаст в североизточния щат Мизорам в Индия, се срути, убивайки най-малко 17 работници, работещи по проекта, казаха официални лица, както и много други обявен за изчезнал.

Видеозаписи, публикувани от главния министър на Мизорам Зорамтанга в сряда, показват метална рамка, която е паднала от извисяващи се колони в гориста долина отдолу.

„Строящата се железопътна линия над моста в Sairang, близо до Aizawl се срути днес; най-малко 17 работници загинаха“, каза Zoramthanga, който използва само едно име, в X, известен преди като Twitter.

Сайранг е град на около 20 км (12 мили) от Айзол, столицата на Мизорам, която се намира в далечния изток на Индия, граничеща с Мианмар.

Местните медии съобщиха, че 35-40 работници са били на обекта, когато е станал инцидентът.

Вестник Indian Express цитира полицай, който казва, че 17 тела са били открити и „много други“ липсват. Съобщенията за изчезнали хора не могат да бъдат потвърдени веднага.

„Спасителните операции са в ход и се предоставя цялата възможна помощ на засегнатите“, каза кабинетът на министър-председателя Нарендра Моди.

В него се казва, че Моди е „болен“ от инцидента и поднася своите „съболезнования на тези, които са загубили своите близки“.

Правителството ще плати около 200 000 индийски рупии (2400 долара) на най-близките роднини на убитите, се казва в съобщението.

Хората „излязоха в големи количества, за да помогнат при спасяването“, каза Зорамтанга, добавяйки, че е „дълбоко натъжен и засегнат от тази трагедия“.

Срутването на мостове и други смъртоносни инциденти на големи инфраструктурни строителни площадки са често срещани в Индия.

През октомври миналата година висящ мост от колониалната епоха се срути в Морби в западния щат Гуджарат, убивайки 135 души.

През юни висящ мост, който се изграждаше в най-бедния щат на страната Бихар, се срути, убивайки един човек.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР