Най-малко 16 души загинаха поради причини, свързани с жегата, тъй като Южна Корея е гореща при високи температури

...
Най-малко 16 души са починали от заболявания, свързани с горещината,
Коментари Харесай

Най-малко 16 души са починали от заболявания, свързани с горещината, в Южна Корея, тъй като страната е задушена от продължителна гореща вълна с температури над 38 градуса по Целзий (100 по Фаренхайт) в някои части на страната.

Смъртните случаи, които са се случили от май насам, далеч надхвърлят тези през същия период на миналата година, когато шестима души починаха от заболявания, свързани с топлината, съобщи Корейската агенция за контрол и превенция на заболяванията (KDCA) в сряда.

Общо 1284 души съобщават, че страдат от заболявания, свързани с топлината, към вторник, според KDCA.

Южна Корея повиши предупреждението за гореща вълна до най-високото „сериозно“ ниво за първи път от 2019 г., съобщиха в сряда от министерството на вътрешните работи и безопасността.

 Хората се молят под чадър, за да избегнат жегата в храма Chogye в Сеул в сряда. Хората се молят под чадър, за да избегнат жегата в храма Chogye в Сеул в сряда. Ahn Young-joon/AP

Предупрежденията за горещи вълни се разшириха до по-голямата част от страната от края на юли, тъй като температурите се покачиха над 33 градуса по Целзий (около 91 по Фаренхайт).

Във вторник най-високите температури за деня бяха отчетени в град Йоджу в провинция Кьонги с 38,4 градуса по Целзий (101,1 по Фаренхайт) и в град Ансеонг 38,2 градуса по Целзий (100,8 по Фаренхайт), според министерството на вътрешните работи и безопасността.

За да се справят с продължаващата гореща вълна, местните власти редовно проверяват уязвимите групи от населението и създават охлаждащи съоръжения като палатки за сянка и чадъри под наем.

Има опасения и за здравето на работещите на открито, които са особено изложени на високите температури. „При настоящите условия смъртните случаи на строителни работници от топлина са „очаквани смъртни случаи“, се казва в изявление на Корейската конфедерация на профсъюзите, според доклад на Ройтерс.

Екстремното време опустоши големи части от Азия това лято. Части от Китай и Япония се сблъскаха както с горещи вълни, така и с проливни дъждове, причинявайки свлачища и внезапни наводнения.

Учените са категорични, че климатичната криза, причинена от човека, прави екстремните метеорологични условия по-чести и по-интензивни.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР