16 загинали и 36 ранени, след като автобус с мигранти и местни жители катастрофира в Мексико, твърдят официални лица

...
Най-малко 16 души са загинали и още 36 са ранени
Коментари Харесай

Най-малко 16 души са загинали и още 36 са ранени след автобусна катастрофа във вторник на магистралата Куакнопалан-Оахака в централно Мексико, според официални лица.

Автобусът, превозващ местни жители и мигранти, се е сблъскал с камион с ремарке на магистралата близо до границата между щатите Оахака и Пуебла, се казва в изявление на прокуратурата на Оахака.

При пътнотранспортното произшествие загинаха най-малко осем мъже и осем жени, включително един непълнолетен. Ранените са прехвърлени в болници в Пуебла за медицинска помощ.

Причината за сблъсъка е неизвестна, но прокуратурата каза, че ще проведе разследване, ръководено от експерти, за да разкрие какви събития са се развили, довели до катастрофата, и да определи дали някой трябва да бъде подведен под отговорност.

„Инструктирах ръководителите на съответните власти да си сътрудничат и да подкрепят ранените“, каза губернаторът на Оахака Саломон Хара Крус в X, официално известен като Twitter. „Изпращаме прегръдка и съболезнования на семействата на загиналите, на които също ще окажем цялата си подкрепа.“

Министерството на вътрешните работи на Пуебла заяви, че е в комуникация с федералните правителствени агенции и държавните власти относно най-добрия начин за подпомагане на жертвите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР