Най-малко 15 командоси от специалните части на индийската полиция и

...
Най-малко 15 командоси от специалните части на индийската полиция и
Коментари Харесай

16 полицаи загинаха при бунтовническо нападение в Индия

Най-малко 15 командоси от специфичните елементи на индийската полиция и техния водач бяха убити при нахлуване на маоистки бунтовници в Западна Индия, осъществено по време на изборите, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Левите бунтовници са взривили мина пред две транспортни средства с командоси от полицейските сили за битка с бунтовниците, които се движели по автомагистрала в горист регион.

"15 служители на реда и техния водач починаха при нападението ", съобщи Судхир Мунгантивар, министър на финансите в районното държавно управление на индийския щат Махаращра.

Бунтовниците са запалили транспортните средства и избягали в гората. Провежда се интервенция по търсене на нападателите, добави той.

Според министъра на финансите засадата е акт на обезсърчение от страна на бунтовниците, дължащ се на триумфа на управляващите да проведат спокойно гласоподаване за националните избори.

Агенция ПТИ заяви, че бунтовниците нанесли първия си удар рано тази заран, изгаряйки над 20 транспортни средства на компания за градеж на пътища. Те се скрили в гората и нападнали полицейските чиновници, които отишли да ги търсят.

Маоистките бунтовници, вдъхновяващи се от китайския водач Мао Цзедун, се борят против индийското държавно управление от над 40 години, като имат стотици хиляди бойци. Те желаят да се даде земя и работни места на селяните, които обработват непознати земи и на бедните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР