Най-малко 14 опита за запалване на бюра за наборна военна

...
Най-малко 14 опита за запалване на бюра за наборна военна
Коментари Харесай

Масови палежи на бюра за наборна военна служба в Русия

Най-малко 14 опита за запалване на бюра за наборна военна работа са били осъществени в Русия през последните три дни. Инциденти е имало както в Санкт Петербург, по този начин и в Подмосковието, в Казан, Омск и други градове.  В Копейск (Челябинска област) на първи агуст за опит да възпламени военното окръжие е била арестувана 54-годишната локална жителка Ирина Р. Тя хвърлила коктейл " Молотов "  в лекарския кабинет на постройката.

Същата нощ е бил подхванат и опит за запалване на бюрото за наборна военна работа във Вернхнеуралск. На мястото на произшествието е била арестувана 34-годишната локална жителка Даря Ш. В Калуга пък за опит да подпали военния комитет е била арестувана 78-годишна пенсионерка.

Опити за палеж по инструкции на телефонни измамници

В Забайкалието е заведено наказателно дело против 17-годишната ученичка Адиса Д., която също се пробвала да подпали боен комитет. По нейните думи, напътствията да хвърли бутилка със запалителна примес ѝ били дадени от телефонни измамници. Те  споделили, че в окръжието " имало разузнавач, който предавал на разузнаването на Украйна данни за жителите на региона ", оповестяват публицисти в Телеграм.

" Инцидентите с опити за палеж на военни окръжия зачестиха след въвеждането на нови ограничавания за тези, които се пробват да избягнат службата в армията. Тези опити евентуално са свързани с очакваната втора вълна на мобилизацията ", означават създателите на поста.

" Радио Свобода "  констатира, че в множеството случаи, за които е станало известно, опитите за палеж на военните комисии са били подхванати от дами. При това за политически претенции въобще не е ставало дума.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР