Най-малко 129 души загинаха при наводнения, причинени от проливни дъждове

...
Най-малко 129 души загинаха при наводнения, причинени от проливни дъждове
Коментари Харесай

Най-малко 129 жертви на наводненията в Западна и Северна Руанда

Най-малко 129 души починаха при наводнения, породени от проливни дъждове в Западна и Северна Руанда, оповестиха локални медии, представени от Асошиейтед прес.

Броят на жертвите продължава да пораства.

" Това може да е най-високият брой смъртни случаи, породени от злополучие в страната за къс интервал от време съгласно статистическите данни от последните години ", означи подкрепяният от руандийското държавно управление вестник " Ню таймс ". 

Франсоа Хабитегико, губернатор на Западната провинция на Руанда, съобщи пред кореспонденти, че след проливните дъждове във вторник и сряда се търсят още хора. Силните дъждове започнаха предходната седмица, като провокираха наводнения и кални свлачища, които пометоха къщи в цялата страна и стопираха достъпа до някои пътища. Метеорологичната организация на Руанда предизвести, че предстоят нови дъждове. 

Правителството е призовало живущите в мочурливи зони и други рискови региони да се реалокират. Западните и северните провинции, както и столицата Кигали, са изключително хълмисти, което ги прави уязвими на свлачища през дъждовния сезон, написа Българска телеграфна агенция. 

Миналия месец министерството на изключителните обстановки заяви, че от януари до 20 април в Руанда са починали 60 души при бедствия, свързани с метеорологичните условия. Разрушени са над 1205 къщи и са нанесени вреди на 2000 хектара земя. 

Обилни превалявания има и в някои елементи на Източна Африка, в това число в югозападната част на Уганда. Миналата седмица минимум трима души се удавиха при наводнения, откакто река преля в отдалечения угандийски регион Рукунгири.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР