Най-малко 120 мигранти най-вероятно са загинали, след като тяхната гумена

...
Най-малко 120 мигранти най-вероятно са загинали, след като тяхната гумена
Коментари Харесай

Най-малко 120 загинали мигранти след корабокрушение край Либия

Най-малко 120 мигранти най-вероятно са починали, откакто тяхната гумена лодка се е преобърнала в бурно море край крайбрежията на Либия , до момента в който са се опитвали да се доберат до Европа, оповестиха благотворителни организации и организацията на Организация на обединените нации за миграцията, представени от " Гардиън ".

Десетки тела са били видяни наоколо до преобърната лодка, в която е имало към 130 души, посочи избавителна благотворителна организация.

Според първичната реорганизация на събитията, европейската филантропична група SOS Méditerranée е била предизвестена във вторник от ръководената от доброволци средиземноморска избавителна гореща телефонна линия за съществуването на три лодки в злополучие в интернационалните води край Либия. Вълните в региона са достигали височина до шест метра .

Корабът на SOS Méditerranée, Ocean Viking, както и търговски кораби, са се насочили към региона и не са разкрили оживели, а най-малко 10 тела.

Трагедията се е разиграла североизточно от либийската столица Триполи.

От избавителната гореща телефонна линия подчертаха, че хората е можело да бъдат избавени, само че " всички управляващи умишлено ги оставиха да загинат в морето ". Те настояват, че са били в контакт с лодката в злополучие в продължение над 10 часа на 21 април и тя неведнъж е предавала своята GPS позиция и ужасното състояние на европейските и либийските управляващи и на необятната общност.

Те обаче акцентират, че всички европейски управляващи са отхвърлили отговорността да координират интервенцията по издирването и вместо това са показали либийските управляващи като " способените " органи.

" Либийската брегова защита обаче отхвърли да стартира или координира избавителна интервенция, оставяйки 130-те души в бурно море цяла една нощ ", допълват от горещата линия.

" Липсата на ефикасна система за наблюдаване е неоспорима и неприемлива ", настоя в " Туитър " Флавио Ди Джакомо, представител на Италия за организацията на Организация на обединените нации за миграцията, като добави: " Нещата би трябвало да се трансформират . "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР