Най-малко 12 цивилни бяха убити и 80 ранени в Мианмар

...
Най-малко 12 цивилни бяха убити и 80 ранени в Мианмар
Коментари Харесай

12 убити и 80 ранени след артилерийски обстрел на пазар в Мианмар

Най-малко 12 цивилни бяха убити и 80 ранени в Мианмар при офанзива с  артилерийски снаряди в многолюден пазар в западния щат Ракхайн, предава " Ройтерс ".

Бунтовническата група Араканска войска (AA), настояща в щата Ракхайн, който граничи с Бангладеш, сподели, че боен военен транспортен съд край пристанищния град Ситуе е изстрелял снаряди по пазара Миома в четвъртък, убивайки 12 и ранявайки повече от 80 души.

Хунтата разгласява изказване по държавния ефирен канал Myawaddy, в което се твърди, че снарядите са били изстреляни от АА. 

Ситуе и други градове в Ракхайн са изправени пред спирания на информацията, защото хунтата още веднъж наложи ограничавания за интернет и мобилни данни в щата.

Мианмар е заключен в цикъл на принуждение, откогато военните иззеха властта от определено държавно управление с. От октомври хунтата е изправена пред най-голямото предизвикателство за хватката си върху властта, откакто въоръжени размирен групи започнаха координирани офанзиви против военни постове в няколко щата в цялата страна.

В Ракхайн спорът сред АА и хунтата се ускори, като боевете бяха съсредоточени покрай столицата на щата Ситуе, значимо пристанище и търговски център в Бенгалския залив.

Говорител на етническата въоръжена група сподели, че АА е изтласкала войските на хунтата от минимум пет града , в това число Палетва, основен търговски пункт, и Понагиун, единствено на 34 км от Ситуе.
 Хунтата в Мианмар вкарва наложителна военна работа
Хунтата в Мианмар вкарва наложителна военна работа

Ще се набират мъже сред 18 и 35 година и дами сред 18 и 27 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР