Най-малко 11 души от номадско племе, сред които и четиригодишно

...
Най-малко 11 души от номадско племе, сред които и четиригодишно
Коментари Харесай

Лавина в Пакистан уби 11 души от номадско племе

Най-малко 11 души от номадско племе, измежду които и четиригодишно момче, са починали при лавина в Северен Пакистан.

Снегът е паднал, до момента в който групата е прекосявала планински регион в прохода Шунтер със стадата си кози.

Други 25 души са били ранени и сега тече избавителна интервенция.

Министър-председателят на Пакистан Шехбаз Шариф изрази скръбта си във връзка смъртните случаи и съобщи, че произшествия като лавини се усилват заради изменението на климата.

Лавината е паднала в ранните часове на съботния ден в част от прохода, който свързва региона Асторе в района Гилгит Балтистан със прилежащия Азад Кашмир в управлявания от Пакистан Кашмир.

Четири дами и четиригодишно момче са измежду починалите , заяви старшият полицейски чиновник Зиарат Али, представен от организация Асошиейтед прес.

Спасителните екипи са се сблъскали с компликации при достигането на региона заради отдалеченото му местонахождение и сложния терен.

Военнослужещи оказват помощ на локалните управляващи в избавителната интервенция и са задействани два военни хеликоптера. Според очевидци локални поданици също са се присъединили в напъните за избавяне на хората, попаднали под снега.

В туитър министър-председателят Шариф съобщи, че бедствието е " предизвикало огромна тъга и загуба на скъпи животи ".

" Поради последствията от изменението на климата сходни произшествия в Пакистан зачестяват. Целият свят би трябвало да извърши отговорностите си, с цел да отбрани разрастващите се страни като Пакистан от тези нездравословни последствия. "

Северните региони на Пакистан са уязвими от изменението на климата и в тях постоянно се следят рискови метеорологични феномени.

Северният район от време на време е именуван част от " третия полюс ", защото има повече ледници, в сравнение с където и да е по света отвън полярните район и.

Някои от тези големи ледници към този момент се топят заради изменението на климата, като основават повече от 3000 езера. Миналата година в страната се случиха опустошителни наводнения, при които починаха повече от 1700 души .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР