Най-малко 1000 души са загинали в Афганистан след земетресение от

...
Най-малко 1000 души са загинали в Афганистан след земетресение от
Коментари Харесай

Афганистан: стотици загинали и ранени след силно земетресение


Най-малко 1000 души са починали в Афганистан след земетресение от 6.1 по Рихтер. Местните управляващи приказват за съществени опустошения и чакат броят на жертвите да се усилва.

Мощно земетресение с магнитуд 6.1 по Рихтер взе минимум 1000 жертви в Афганистан. Поне 600 са ранените. Епицентърът на труса е бил на към 44 км от югоизточния град Хост, покрай границата с Пакистан.
Редакцията предлага
Трусът се е случил в ранните часове на нощта, когато множеството хора са спяли. Земетресението се е усетило от близо 119 милиона души в Афганистан, Пакистан и Индия.

“За злощастие нощес имаше доста мощно земетресение, което е умъртвило и ранило стотици и е разрушило десетки здания ”, написа в Туитър един от представителите на афганистанското държавно управление Билал Карими. Местните управляващи оповестяват за опустошения в четири области на провинция Пактика, която е най-засегната. Едно от селата там е било изцяло унищожено, споделят още от Кабул.

Природното злополучие удря Афганистан сега на, откакто Талибаните взеха властта в Кабул, а редица задгранични държавни управления постановиха наказания на режима в страната.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР