Най-малко 10 души загинаха при изтичане на отровен газ в

...
Най-малко 10 души загинаха при изтичане на отровен газ в
Коментари Харесай

Най-малко 10 загинали и над 250 пострадали след изтичане на отровен газ

Най-малко 10 души починаха при приключване на токсичен газ в йорданския пристанищен град Акаба, ранените са към 250.

Видеозапис, показан от държавните медии, демонстрира по какъв начин кран подвига огромна цистерна от камион и по-късно я изпуска на палубата на транспортен съд, предизвиквайки появяването на жълт пушек. Работещите на пристанището побягват далеко.

Дирекцията по социална сигурност заяви, че по време на превозване на резервоар с газ се е получил теч. Службата не заяви какво е съдържал контейнерът, само че посочи, че управляващите са отделили региона, откакто ранените са били отведени в лечебни заведения. Изпратени са експерти, които да се оправят със обстановката.

Според дирекцията починалите са 10, а потърпевшите - 251. Държавната телевизия " Мамлака " заяви, че 199 от тях към момента са в лечебните заведения.

Д-р Джамал Обейдат, представител на локалните здравни управляващи, прикани хората да останат по домовете си и да затворят прозорците и вратите. Най-близкият жилищен регион е на 25 километра.

Акаба е едно от главните пристанища на Червено море и единственото морско пристанище на хашемитското кралство, през което минава по-голямата част от вноса и износа на страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР