Най-малко 10 души бяха ранени в понеделник, след като експлозия

...
Най-малко 10 души бяха ранени в понеделник, след като експлозия
Коментари Харесай

Най-малко 10 ранени след взрив до силози за зърно на турско пристанище

Най-малко 10 души бяха ранени в понеделник, откакто детонация раздруса силози за зърно покрай пристанището Дериндже на Мраморно море в Западна Турция,съобщиха турският държавен ефирен оператор TRT, както и и други локални медии, представени от Ройтерс и БНР.
Взривъте избухналоколо 14.40 часа локално време покрай силозите на Turkish Grain Board (TMO), като полицията проверява, показаха от TRT. Засега повода не е открита.
" Чухме звук от детонация и видяхме, че детонацията засегна силозите на TMO. Четирима ранени бяха изпратени в болница ", сподели кметът на Деринс Зеки Акгун.

Според разнообразни информации детонацията е избухнала в склад в пристанище Деринсе в провинция Коджаели, до момента в който зърното е било товарено на транспортен съд. На този стадий е известно, че два силоза за зърно са били развалени при гърмежа.

На място са изпратени пожарникари и парамедици, пишат медиите.

Точната причина за детонацията към момента не е известна.

" Първоначалните оценки демонстрират, че е зародила детонация заради компресия на пшеничен прахуляк по време на прехвърлянето на пшеница от транспортен съд към силоза ", сподели губернаторът на област Коджаели - Седар Явуз.

" Казаха ни, че е механически допустимо да възникне детонация заради компресия на пшеничен прахуляк, само че ние изследваме всяка допустима причина ", добави той.

Двама от ранените са в тежко положение в болница, уточни още Явуз.

Министерството на превоза на Турция заяви, че няма развалени кораби заради детонацията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР