Най-лесно можете да си направите, като затоплите на водна баня

...
Най-лесно можете да си направите, като затоплите на водна баня
Коментари Харесай

Маски, които ще спасят съсипаната от лятната почивка коса

Най-лесно можете да си извършите, като затоплите на водна баня половин чаша кисело мляко и го нанесете по цялата дължина на косата


Затоплете с забрадка и измийте с хладка вода и шампоан след 45 минути. Друг метод е да разбиете жълтък с газирана вода и да добавите няколко капки лимонен сок. Дръжте тази маска единствено 20-25 минути. Растителните масла също оказват помощ, най-добре овлажняват зехтин и бадемово.

При отбраната на плажа не забравяйте скална, а той изгаря много бързо и мъчително. Ще го предпазите, като капнете малко слънцезащитен крем на темето. Ако към този момент сте изгорели, смесете пюре от краставица и заквасена сметана (кисело мляко при мазна коса).

Краставицата охлажда, а млечно-киселият артикул балансира равнището на pH. От тази успокояваща маска бързо ще почувствате облекчение.

Може сами да си извършите охлаждащ шампоан. Добавете няколко капки ментово масло към нормалния. Този дестилат подтиква кръвообращението в скалпа и предизвиква растежа на косата.

Опитайте сухите шампоани, те са скъпи за лятото, когато косата се омазнява по-бързо, нормално единствено в корените. Напръскайте по скалпа, разнесете пламенно с пръсти и разрешете добре косата. Тя ще се освежи и ще стане по-обемна.

Боядисването на косата през лятото в допълнение я поврежда. Може да освежите цвета с билков чай. Брюнетките би трябвало да употребяват черен, от хибискус е за червенокосите, а русокоските може да заложат на лайка. Намокрете щедро косата с отварата, завийте с забрадка и след 10 минути изплакнете.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР