Най-късно в четвъртък, 21 април, се очаква Народното събрание да

...
Най-късно в четвъртък, 21 април, се очаква Народното събрание да
Коментари Харесай

До 21 април се очаква НС да одобри 50 на сто от плащанията към пътните фирми


Най-късно в четвъртък, 21 април, се чака Народното събрание да утвърди 50 на 100 от заплащанията към пътните компании. Седмица по-късно е срокът за постигане на средствата до получателите.

Останалите 50 на 100 от дължимите по договорите суми ще минават през комисията по районна политика за утвърждение. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов пред публицисти.

" Това, което се разбрахме – да използваме и двете решения, които импортирани в Народното събрание, като се стъпи върху първичната концепция, с която тръгнахме – да се позволи да стартират ремонтите незабавно и да се продължи завършването на тези стартирани 278 обекта, които са в ужасяващ тип, с цел да се понижи общественото напрежение, да се разплатят тези 50% от сумите. Останалите 50% ще с минат през междуведомствената група за проверка, по-късно през решение на Народното събрание. "

Няма да има отстъпки за обсега и по-високите такси за прекосяване по републиканската пътна мрежа от тежкотоварните превозвачи. Новите ставки ще влязат в действие от 1 юли, добави Караджов, осведоми БНР.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР