Най-желаната специалност от кандидат-студентите тази година в СУ Св. Климент

...
Най-желаната специалност от кандидат-студентите тази година в СУ Св. Климент
Коментари Харесай

Право - най-желаната специалност тази година в СУ. Следва я Психология

Най-желаната компетентност от кандидат-студентите тази година в СУ " Св. Климент Охридски "  е " Право ". На второ място е " Психология ". Третото място заема специалността " Международни връзки ".

Това оповестиха в понеделник от Алма Матер.

На идващите места претендентите са сложили специалностите " Връзки с обществеността ", " Журналистика ", " Комуникационен мениджмънт ", " Софтуерно инженерство ", " Компютърни науки ", " Английска лингвистика ", " Бизнес администрация на британски език ".

Днес беше оповестено първото класиране в СУ за образователната 23/24 година 9044 са претендентите, подали документи за банкет в най-старото висше учебно заведение. 40 от тях аплайват във филиала на Софийския университет в Бургас, който приема студенти за първа година, заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

5761 са претендентите, признати на първия стадий на класирането в постоянна и задочна форма на образование, държавна поръчка и платена форма на образование. След първото класиране са признати и 27 лауреати.

В период от 11 юли до 14 юли, в това число, класираните от първия стадий претенденти имат следните благоприятни условия, показват от университета:

- Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не вземат участие в идващите стадии. Класираните по първа мечтана компетентност претенденти би трябвало да се запишат на този стадий от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията.

- Класираните по второ, трето и така нататък предпочитание претенденти могат да се запишат в специалността, за която са класирани от този стадий, или да заявят предпочитание за присъединяване в идващото класиране, като подават диплома-оригинал за приблизително обучение и попълнят декларация за присъединяване в идващите стадии на класиране за по-предна мечтана компетентност.

- Класирани от първия стадий на класирането претенденти, които не се запишат в специалността, в която са класирани, или не потвърдят желанието си за по-нататъшно присъединяване в идващите класирания, отпадат и губят добитите студентски права. Незаетите от тях места се попълнят на идващото класиране.

- Некласираните от този стадий претенденти не подават декларация за присъединяване в класирането и не подават тапия за приблизително обучение, защото вземат участие автоматизирано в идващия стадий на подреждането.

Записването се прави в отдела " Студенти " на факултета, в който претендентите са признати. Всички нужни документи за записване би трябвало да бъдат попълнени авансово. Купува се само студентска брошура от книжарниците на Университета в постройките на Ректората, Факултета по науки за образованието и изкуствата, Факултета по математика и информатика, Стопанския факултет и от щандовете на Университетското издателство с печатница " Св. Климент Охридски ".

Вторият стадий на класиране излиза на 18 юли. В него вземат участие потвърдилите от първия стадий претенденти, за които е допустимо прекласиране в по-предна мечтана компетентност, посочена в спортния картон, и некласираните кандидат-студенти.

Потвърждаването или записването на класиралите се от втория стадий претенденти се прави от 19 до 21 юли, в това число. Непотвърдилите от второто класиране претенденти губят правото си за присъединяване в третото класиране, което е дефинитивно.

Третият стадий на класирането е на 25 юли. Срокът за записване е от 26 до 28 юли, в това число. Резултатите от това класиране са дефинитивни.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР