Най-жалкото е, че българското правителство не може да осъзнае, че

...
Най-жалкото е, че българското правителство не може да осъзнае, че
Коментари Харесай

Бивш министър каза шокираща цена на хляба!

" Най-жалкото е, че българското държавно управление не може да осъзнае, че сме на прага на продоволствена рецесия. За 2 месеца не са подхванати никакви ограничения. Правителството беше решило да купи зърно от остаряла годишна продукция, аз бях срещу това, след един месец стартира жътвата, не е платен и 1 кг.

Държавата може да сътвори пречки, само че не може да ограничи износа ", съобщи някогашният аграрни министър Мехмед Дикме пред .Все по-често се приказва, че продоволствената рецесия чука на вратата. От през днешния ден към този момент мъчно се намира хляба на цена под 2 лева

Той е безапелационен, че никой производител няма да се съгласи да продаде на страната зърното си на цена от 600 лева, откакто на пристанището в Бургас пшеницата се товари на 670 лева на звук.

Дикме чака хлябът да продължи да нараства.

" Цената на кг самун няма да бъде под 3 лева Очаквам скоро да има нарастване на цената и следващо нарастване. Но зърнопроизводителите нямат виновност, те не са спекуланти. Те предходната година торяха с торове за 500 лева на звук, в този момент - с 2000 лева, горивото от 1,50 лева към този момент е 3,50. Себестойността е друга ", съобщи някогашният аграрни министър.

И предложи на ръководещите да оказват помощ съответно на обществено слабите.

" За богатия и 20 лева да стане хлябът, няма да му е проблем, само че за бедния самун от 3 лева и кисело мляко от 2 лева ще е проблем. В бюджета има доста повече доходи от Данък добавена стойност. От всяка бутилка олио хазната прибира по 1 лева Пари има, страната би трябвало да знае по какъв начин да ги разпредели вярно ", акцентира Дикме.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР